Las Rosas

Las Rosas, dat geregistreerd staat als ASMUCAOCC, is een sociale onderneming waarbij de strijd voor vrouwenrechten en commerciële activiteiten in de koffiesector hand in hand gaan. Het is een boerencoöperatie waar 287 vrouwen bij zijn aangesloten. Via de coöperatie leren de vrouwen om de opbrengst van hun koffieplantages te vergroten en goed watermanagement. Daarnaast doen ze soft skills op, zoals assertiviteit en het aankaarten van de taakverdeling in huis.

De door vrouwen geleide coöperatie is actief in de hele koffieketen: van teelt tot koffiekop. Jaarlijks produceren de aangesloten boeren ruim 450 ton koffie. Daarvan wordt 40% als groene koffie geëxporteerd naar Canada door RGC Coffee. De koffie wordt daar met prijspremie verkocht als ‘door vrouwen gemaakt’. Las Rosas verwerkt, brandt en verkoopt ook zelf koffie. Deze koffie wordt samen met koekjes, desserts en andere producten gemaakt door de boerengezinnen en verkocht in twee eigen winkels/cafés in de stad La Plata.

Las Rosas heeft een extra bron van inkomsten door de verkoop van stekjes van een nieuwe variant koffiestruik die beter bestand is tegen ziektes. Boeren (m/v) die deze stekjes kopen hoeven minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken, wat beter is voor het milieu en voor de gezondheid van de gemeenschappen. Las Rosas wil deze verkoop van stekjes verder uitbreiden en heeft werkkapitaal nodig om gecertificeerde zaden, kunstmest, teelaarde en plant-zakken te kopen. Daarnaast willen ze 31 arbeiders gedurende 3 tot 4 maanden inhuren om de stekjes te kweken, verzorgen en verkopen.

Solidaridad, één van de vier oprichters van PlusPlus, begeleidt Las Rosas al sinds 2016, waarbij toegang tot financiële diensten voor de vrouwelijke ondernemers een van de pijlers was.

Algemene informatie

LeningnemerAsociacion de Mujeres Cafeteras del Occidente del Huila
LandColombia
HoofdkantoorLA PLATA-HUILA
Websitehttps://www.facebook.com/MujeresCafeterasLaPlata/
Opgericht30 mei 2014
Actief op PlusPlus sinds19 maart 2021

Financiële informatie per 2020-12-31

Totale bezittingen€77.375
Omzet€101.705
Eigen Vermogen / Totaal vermogen72,00%
Liquiditeit177,00%

Over Colombia

De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Met circa 50 miljoen inwoners is Colombia het derde land naar inwonertal van Latijns-Amerika (na Brazilië en Mexico). Het Colombiaanse grondgebied strekt zich uit van het Amazoneregenwoud in het zuidoosten tot de rivierendelta's en kustgebieden in het noorden en westen. Grote steden zoals Bogota, Medellín en Cali bevinden zich op hoog niveau in het Andesgebergte. Colombia is een democratie, een republiek en een eenheidsstaat. De economie is de op drie na grootste van het continent en wordt tot de voornaamste groeimarkten van de wereld gerekend.

Laatst gefinancierde project

Las Rosas

Met een lening van EUR 10.000 kan vrouwencoöperatie Las Rosas de kweek en verkoop van een sterkere koffieplant uitbreiden. Dit betekent extra werkgelegenheid voor 31 mensen en extra inkomsten voor de coöperatie, waar 287 vrouwen van profiteren.

  • 31 nieuwe banen
  • 287 mensen bereikt
Las Rosas
Ondernemer
€10.000
Benodigd bedrag
18 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 3 dagen op 14 mei 2021.