RePAB

RéPAB, opgericht in 2015, is een coöperatie van ananasboeren in het West Afrikaanse Benin. De coöperatie heeft 1.600 leden, waarvan 11% vrouw is. RéPAB begeleidt de boeren om biologisch te telen en leert hen hoe ze met de juiste landbouwtechnieken de kwaliteit van hun ananassen kunnen verbeteren. Vervolgens koopt de coöperatie de oogst van de boeren op om door te verkopen aan grote inkopers in Benin en andere landen in de regio.

 

Management team

Voorzitter van RéPAB is Nicolas Vigan, die de coöperatie leidt. Daarnaast bestaat de Raad van Bestuur uit o.a. Damien Kiki die verantwoordelijk is voor Production & Operations, Pascal Equiadje voor Marketing & Finance, en Rodrigue Houessou voor de boekhouding en de administratie. Alle leden van het management team zijn goed opgeleid op het gebied van hun respectievelijke functies. Ook is er een gekozen Raad van Commissarissen.

 

Algemene informatie

LeningnemerRESEAU DES PRODUCTEURS D'ANANAS DU BENIN
LandBenin
HoofdkantoorALLADA
Websitehttps://www.sosfaim.lu/nos-actions/benin/le-repab-reseau-des-producteurs-dananas-du-benin/
Opgericht 1 januari 2015
Actief op PlusPlus sinds 7 mei 2021

Financiële informatie per 2020-12-31

Totale bezittingen€365.512
Omzet€471.861
Eigen Vermogen / Totaal vermogen34,00%
Liquiditeit96,00%

Over Benin

Benin, officieel de Republiek Benin, is een land in Afrika met een oppervlakte van 114.763 km² en een bevolkingsaantal van ongeveer 10,7 miljoen inwoners. De economie van Benin is onderontwikkeld en drijft vooral op landbouw, de productie van katoen en regionale handel. De regionale handel is zeer omvangrijk maar omdat die handel, vooral die met buurland Nigeria, voor een groot deel langs informele kanalen loopt, bestaan daarover geen betrouwbare cijfers. Ten gevolge hiervan blijft een groot deel van de Beninese handel buiten de officiële statistieken.

Laatst gefinancierde project

RéPAB 2

Deze coöperatie van ananasboeren wil inspelen op de groeiende vraag naar verse ananas. Met deze lening van 25.000 euro kan RéPAB meer biologisch verbouwde ananas opkopen van 200 boeren, die daardoor meer inkomsten hebben. Ook ontstaan hiermee 1 vaste en 17 seizoensbanen voor vrouwen.

  • 1 nieuwe banen
  • 200 mensen bereikt

RePAB

Ondernemer

€25.000

Benodigd bedrag

12 maanden

Looptijd

Impact lening

100%
Volledig gefinancierd in 36 dagen op 30 november 2021.