PasarMIKRO

PasarMIKRO is een digitaal platform met dienstverlening voor de landbouwsector in Indonesië, dat in 2020 werd opgericht door Dien Wong. In Indonesië worden bijna alle agrarische producten, of het nu gaat om eieren, maïs, rijst of kippen, via handelaren op de markt gebracht. De meeste handelaren opereren zonder formele bedrijfsstructuur, vaak zijn het kleine familiebedrijven. Tijdens de pandemie raakte deze toeleveringsketen totaal verstoord, waarbij kleinschalige landbouwers het hardst getroffen werden. Dien Wong, die voorheen zelf werkte in de keten voor kleinschalige visserij, besloot hier iets aan te doen. Dit was het begin van PasarMIKRO.

PasarMIKRO biedt online diensten aan kleinschalige producenten en handelaren van landbouwproducten. Deze dienstverlening loopt via hun mobiele telefoon. Met een mobiele app kunnen de agri-ondernemers hun financiën en handel overzichtelijk beheren. Het platform biedt de gebruikers toegang tot (nieuwe) markten, handelsfinanciering en marktkennis. Het zorgt ervoor dat boeren toegang hebben tot een grotere marktplaats, waardoor zij de prijzen van meerdere handelaren met elkaar vergelijken en zo kunnen kiezen voor een gunstige afnemer.

Algemene informatie

LeningnemerPT Pasar Mikro Global
LandIndonesië
HoofdkantoorJakarta
Websitehttp://www.pasarmikro.id
Opgericht 1 december 2020
Actief op PlusPlus sinds15 juli 2022

Financiële informatie per 2022-06-30

Totale bezittingen€600.311
Omzet€9.091.697
Eigen Vermogen / Totaal vermogen56,00%
Liquiditeit228,00%

Over Indonesië

Indonesië is een republiek met een presidentieel systeem. Het land is een unitaire staat, wat betekent dat de macht geconcentreerd is bij de centrale overheid. Indonesië bestaat uit honderden verschillende inheemse etnische groepen, de grootste en politiek dominante groep zijn de Javanen. Indonesië heeft een gemengde economie waarin zowel de particuliere sector als de overheid een belangrijke rol speelt. Het land is de grootste economie in Zuidoost-Azië en lid van de G20.