Federacion Campesina

Federacion Campesina is een vereniging van 5 boerencoöperaties in de Cauca regio in het zuidwesten van Colombia. Deze boerenorganisaties, waar in totaal 595 boeren lid van zijn,  zijn al 50 jaar actief in de regio. Sinds 1998 zijn ze geregistreerd als Federacion Campesina (FCC).

FCC ondersteunt hun leden bij het verbouwen en verhandelen van bijzondere koffie van hoge kwaliteit. Deze koffie heeft zowel een Fair Trade als Biologisch keurmerk, wat niet alleen betekent dat de boeren een betere, eerlijke, prijs krijgen voor hun koffie, maar ook dat deze op milieuvriendelijke wijze verbouwd wordt. FCC helpt de boeren daarbij, bijvoorbeeld door zelf biologische mest te produceren. Daarmee kunnen de boeren hun gewassen bemesten zonder gebruik van chemicaliën. Ook biedt FCC de boeren technisch advies voor het milieuvriendelijk verbouwen van koffie, zorgt FCC voor het inzamelen van hun oogst en verkoopt deze aan vaste klanten in de Verenigde Staten en Azië, maar ook in Colombia zelf.

Als gevolg van klimaatverandering viel er de afgelopen 2 jaar erg veel regen in dit gebied, waardoor de koffieoogst kleiner uitviel. Deze weersveranderingen maken het lastiger om te voorspellen hoeveel koffie er in een seizoen geproduceerd kan worden. Om hier mee om te gaan heeft FCC een klimaat-adaptatie plan ontwikkeld, waarmee de boeren hun manier van verbouwen aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering en hun productie weer toeneemt.

Algemene informatie

LeningnemerFederación Campesina del Cauca
LandColombia
HoofdkantoorPopayan
Websitehttps://fcccauca.org/en/home/
Opgericht30 maart 1998
Actief op PlusPlus sinds20 maart 2023

Financiële informatie per 2022-12-31

Totale bezittingen€798.490
Omzet€1.424.216
Eigen Vermogen / Totaal vermogen42,00%
Liquiditeit114,00%

Over Colombia

De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Met circa 50 miljoen inwoners is Colombia het derde land naar inwonertal van Latijns-Amerika (na Brazilië en Mexico). Het Colombiaanse grondgebied strekt zich uit van het Amazoneregenwoud in het zuidoosten tot de rivierendelta's en kustgebieden in het noorden en westen. Grote steden zoals Bogota, Medellín en Cali bevinden zich op hoog niveau in het Andesgebergte. Colombia is een democratie, een republiek en een eenheidsstaat. De economie is de op drie na grootste van het continent en wordt tot de voornaamste groeimarkten van de wereld gerekend.

Laatst gefinancierde project

Federacion Campesina

In de Colombiaanse regio Cauca voelen kleinschalige koffieboeren de gevolgen van klimaatverandering. Door overmatige regen viel hun oogst de laatste paar jaar tegen. Om de boeren weerbaarder te maken heeft Federacion Campesina, een boerenvereniging, een klimaatplan gemaakt waarmee de boeren klimaatverandering beter het hoofd kunnen bieden. Uiteraard met aandacht voor mens en milieu, want hun koffie was al Fair Trade en Biologisch. Met deze lening kan de organisatie 75 boeren en hun gezinnen helpen om hun inkomsten duurzaam te verbeteren.

  • 75 mensen bereikt
€25.000
Benodigd bedrag
6 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 48 dagen op 10 mei 2023.