Zo werkt PlusPlus

Selecteren + investeren + impact creëren

Hoe draag je bij aan meer banen en voedselproductie in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Met PlusPlus ondersteun je ondernemers in de voedselketen in drie stappen.

Stap 1 - Selecteer een project

Welk project je ook kiest: je bent er zeker van dat de onderneming zorgvuldig is gescreend. PlusPlus heeft een wereldwijd netwerk van lokale partners. Alleen ondernemers die aan onze strenge eisen voldoen, komen op ons platform. De oprichters van PlusPlus hebben veel bedrijven begeleid tijdens programma’s voor talentvolle ondernemers in ontwikkelingslanden. Nu is het aan jou om te beslissen welke ondernemer je helpt de volgende stap te zetten.

Bekijk de projecten

Stap 2 - Investeer online

Klaar om een lening te verstrekken? Meedoen is al mogelijk vanaf €50 zonder extra kosten, gewoon via iDEAL of creditcard. Maak hiervoor eenvoudig een account aan via onze partner Lendahand, het grootste sociale crowdfundingplatform van Nederland. Zodra het project van je keuze volledig is gefinancierd, ontvangt de ondernemer het bedrag. Vanaf dat moment plannen we ook jouw terugbetalingen in. Benieuwd hoe het er na een tijdje voor staat met het project? In je account vind je alle details.

Maak een account aan

Stap 3 - Maak het verschil

Onze agrarische en voedselondernemers richten zich niet alleen op winst, óók op verduurzaming en eerlijke werkomstandigheden. Zo gebruikt de ene ondernemer het geïnvesteerde bedrag om extra leveranciers in te huren (waardoor de boerenfamilies een hoger en stabieler inkomen hebben), terwijl de andere ondernemer investeert in een duurzame machine. Zelf ontvang je na zes maanden je eerste terugbetaling. Je ontvangt je inleg in gelijke delen terug. Alles ontvangen? Dan laat je het storten op je bankrekening. Of investeer je in een nieuw project?

Lees meer

Wil je meer weten over PlusPlus?

Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op. We horen graag van je!