Nieuws

Vrouwelijk ondernemerschap in de praktijk, een bezoek aan Kissima in Mali

Deze maand kreeg PlusPlus ondernemer Kissima Industries bezoek. Tijdens zijn reis naar West Afrika maakte Cordaid directeur Kees Zevenbergen tijd om langs te gaan bij het Malinese bedrijf van madame Assitan Keita. Het werd een interessant bezoek, waarin vrouwelijk ondernemerschap centraal stond.

Updates

Zakenvrouw Annelies van der Vorm: “Ik ga uit van het goede in een mens”

De veelzijdigheid van Annelies van der Vorm is niet in één zin te vatten. Wat de Rotterdamse zakenvrouw typeert is dat ze bijzonder sociaal onderneemt. Succesvol maar bescheiden. “Ik heb gelukkig veel energie en leef uit dankbaarheid”. Als investeerder in PlusPlus vertelt ze over hoe ze in het leven staat en waar haar brede sociale betrokkenheid vandaan komt.

Updates

"Een klein gebaar kan veel teweegbrengen"

Investeerder Arno Huibers (67) bezorgt mensen al decennialang geluksmomenten. Als clown ofwel mimespeler brengt hij graag een stukje vrolijkheid bij mensen, of het nu kinderen, volwassenen of dementerenden zijn. Maar het ontbreekt hem ook zeker niet aan langetermijnvisie.

Updates

Duurzaam beleggen wordt pas écht sociaal zonder rendement

Steeds meer mensen vinden “duurzaamheid” of “sociale impact” een belangrijk aspect bij de keuze voor hun beleggingen. Uit recent onderzoek van de AFM blijkt dat zeven op de tien beleggers duurzaamheid een belangrijk aspect vindt. Zij nemen zelfs genoegen met minder financieel rendement als deze beleggingen ook een sociaal rendement opleveren. En dat is goed nieuws voor de mensheid. Als al het spaargeld in Europa op een impactvolle manier wordt belegd, dan smelten veel wereldproblemen als sneeuw voor de zon.

Ontdek de projecten