Entresierras

Entre Sierras is een coöperatie van koffieboeren. Hoog in de Colombiaanse bergen verbouwen deze boeren hun koffie op milieuvriendelijke wijze. De coöperatie is in 2018 opgericht door 16 boerenfamilies die, getekend door het gewapend conflict dat decennia lang in Colombia woedde, wilden werken aan een betere toekomst. Sindsdien zijn er nog 12 gezinnen bijgekomen en bestaat de coöperatie uit 28 boerenfamilies. Zij verkopen hun koffiebonen tegen een goede prijs aan de coöperatie, die deze test op kwaliteit en ze daarna bewerkt, verpakt en verkoopt worden aan lokale en internationale afnemers.

Sinds Entre Sierras vier jaar geleden werd opgericht is de verkoop van koffie met 50% gegroeid. Entre Sierras traint de boeren en voorziet ze van technische ondersteuning, waardoor de oogst toeneemt en de kwaliteit verbeterd. Ook zorgen ze dat de koffie op milieuvriendelijke wijze verbouwd wordt, zonder gebruik van chemicaliën en met zo min mogelijk afval. De producten van Entre Sierras hebben zowel een Biologisch als een Fair Trade keurmerk. Daar is veel vraag naar, zeker op de internationale markt.

Algemene informatie

LeningnemerASOCIACION DE AGRICULTORES DE LA SIERRA NEVADA DE SANTA MARTA Y SERRANIA DEL PERIJA ENTRESIERRAS
LandColombia
HoofdkantoorAGUSTIN CODAZZI, CESAR
Websitehttps://www.facebook.com/cafeentresierras/
Opgericht 2 februari 2018
Actief op PlusPlus sinds18 oktober 2021

Financiële informatie per 2021-12-31

Totale bezittingen€162.462
Omzet€274.155
Eigen Vermogen / Totaal vermogen22,00%
Liquiditeit111,00%

Over Colombia

De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Met circa 50 miljoen inwoners is Colombia het derde land naar inwonertal van Latijns-Amerika (na Brazilië en Mexico). Het Colombiaanse grondgebied strekt zich uit van het Amazoneregenwoud in het zuidoosten tot de rivierendelta's en kustgebieden in het noorden en westen. Grote steden zoals Bogota, Medellín en Cali bevinden zich op hoog niveau in het Andesgebergte. Colombia is een democratie, een republiek en een eenheidsstaat. De economie is de op drie na grootste van het continent en wordt tot de voornaamste groeimarkten van de wereld gerekend.

Laatst gefinancierde project

Entre Sierras 2

In de hooglanden van Colombia verbouwt deze boerencooperatie koffie met zorg voor de natuur. Hun koffie is Biologisch én Fair Trade. Met deze lening van 10.000 euro kunnen ze verder groeien op eigen grond, waardoor ze met nóg 10 boerengezinnen kunnen gaan samenwerken.

  • 4 nieuwe banen
  • 10 mensen bereikt
Entresierras
Ondernemer
€10.000
Benodigd bedrag
36 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 32 dagen op 2 april 2022.