Crowdfunding projecten

575+ investeerders
€ 1.147.900 uitgeleend
11.698 levens verbeterd
*Peildatum: 1 september 2022
Kies hieronder jouw projecten
En sluit je aan bij 575+ andere impact investeerders

Krang Leav Samkie

Biologische rijst moet toegankelijk worden voor iedereen. Ook voor de lokale bevolking, vindt de Cambodjaanse rijstcoöperatie Krang Leav Samkie (KLS). Het boerennetwerk is trots op hun eeuwenoude Khmer-cultuur en strijdt voor een beter leven voor hun geliefde volk. Bovendien is biologische rijst beter voor het milieu en voor de gezondheid. Daarom wil KLS dit uitbreiden. Met deze lening kunnen zij meer biologische rijst verbouwen voor de nationale en internationale markt, waardoor de boerenleden meer inkomen krijgen. En dat is goed voor de hele gemeenschap.

  • 10 nieuwe banen
  • 245 mensen bereikt
€30.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
77%
Nog €6.750 nodig, 9 dagen te gaan

Ndivisi 2

De voedselprijzen rijzen de pan uit in Kenia. Dit bracht de Keniaanse ondernemer James Ododa op het idee om zelf sojameel te produceren. Deze peulvrucht is het basis ingrediënt voor veel levensmiddelen en diervoeder, maar groeit niet in Kenia zelf. Maar wel in buurland Oeganda. Een mooie kans, dacht James Ododa, en ging samenwerken met 2.000 Oegandese sojaboeren. Zijn bedrijf Ndvisi koopt de soja bij hen in en verwerkt deze zelf tot sojameel. Hiermee biedt het bedrijf een goedkoper alternatief voor dure importproducten, wat voedsel in Kenia betaalbaarder maakt. Bovendien zorgt Ndvisi tegelijkertijd voor een beter inkomen voor kleinschalige Oegandese sojaboeren.

  • 1 nieuwe banen
  • 293 mensen bereikt
NDIVISI
Ondernemer
€25.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
44%
Nog €13.850 nodig, 9 dagen te gaan

CLECAM 3

Voor kleinschalige boeren in Rwanda is het bijna onmogelijk om een lening te krijgen. En dat terwijl ze met een kleine lening hun productiviteit flink kunnen verbeteren. Dankzij microkrediet instelling CLECAM krijgen zij toch die kans. Zo ook Marie Chantal: "Vroeger was mijn productie laag omdat ik niet in mijn gewassen kon investeren. Met een lening van CLECAM kon ik op het juiste moment zaden kopen en is mijn opbrengst bijna verdrievoudigd. Mijn pensioen is nu verzekerd.” Met deze lening kan CLECAM meer dan 700 boeren, waarvan meer dan de helft vrouwen, een kleine lening geven om ook hun bestaan te verbeteren.

  • 700 mensen bereikt
Clecam Ejo-Heza
Ondernemer
€30.000
Benodigd bedrag
24 maanden
Looptijd
Impact lening
57%
Nog €12.750 nodig, 17 dagen te gaan

Sereni Fries 10

Humphrey Mburu is een gedreven ondernemer. Als een van onze trouwste ondernemers heeft zijn bedrijf al meerdere leningen gehad, die allemaal netjes worden terugbetaald. Dankzij die leningen kan het Keniaanse verwerkingsbedrijf hun aardappels rechtstreeks inkopen bij kleinschalige boeren en hen direct uitbetalen. Dat is gunstig voor deze boeren, die zo een stabiel inkomen hebben. Sinds de eerste lening is het aantal boeren waar Sereni bij inkoopt meer dan verviervoudigd en ook het bedrijf zelf groeit goed. Deze lening zorgt voor die groei, en daarmee voor het succes van het bedrijf en voor een beter bestaan voor steeds meer boeren.

  • 129 mensen bereikt
Sereni Fries
Ondernemer
€15.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
60%
Nog €5.950 nodig, 50 dagen te gaan

PasarMIKRO

Indonesische boeren hebben het zwaar, maar ook hun kopers, kleine informele handelaren, kampen met problemen. Beiden werken door gebrek aan kennis en middelen inefficiënt en kunnen amper het hoofd boven water houden. PasarMIKRO wil hen beide sterker maken. Via een simpele app op hun mobiele telefoon krijgen zij toegang tot nieuwe markten, bedrijfsadviezen en kennis over actuele marktprijzen. Ook biedt PasarMIKRO handelsfinanciering, waarmee efficiënter kan worden ingekocht en boeren direct worden uitbetaald. “Als de eierprijzen plotseling dalen, zit ik dankzij PasarMIKRO niet gelijk in de problemen,” vertelt Athok uit Blitar, Oost-Java.

  • 1728 mensen bereikt
PasarMIKRO
Ondernemer
€50.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
6%
Nog €46.750 nodig, 54 dagen te gaan

Klaar om te beginnen met investeren?

Maak nu een account aan of leer meer over hoe het werkt.

Blijf op de hoogte
Krijg de nieuwste projecten en impact inspiratie per e-mail. Wij houden niet van spam, dus we mailen je niet vaker dan twee keer maand.

Je kunt je altijd met één klik weer uitschrijven

Wil je meer weten over PlusPlus? Heb je vragen over wie we zijn of hoe we het doen? We staan graag voor je klaar.