Crowdfunding projecten

620+ investeerders
€1.568.000 uitgeleend
14,047 levens verbeterd
*Peildatum: 10 Februari 2023
Kies hieronder jouw projecten
En sluit je aan bij 620+ andere impact investeerders

Federacion Campesina 2

Kleinschalige koffieboeren in Colombia zien de gevolgen van klimaatverandering duidelijk. De laatste paar jaar viel er uitzonderlijk veel regen, waardoor hun koffieoogst mislukte. Om hen weerbaarder te maken heeft Federacion Campesina, een boerenvereniging, een klimaatplan gemaakt waarmee de boeren klimaatverandering beter het hoofd kunnen bieden. Uiteraard met aandacht voor mens en milieu, want hun koffie was al Fair Trade en Biologisch. Met deze lening kan de organisatie 75 boeren en hun gezinnen helpen om hun inkomsten duurzaam te verbeteren.

  • 75 mensen bereikt
€25.000
Benodigd bedrag
6 maanden
Looptijd
Impact lening
65%
Nog €8.700 nodig, 51 dagen te gaan

CLECAM 5

Minder risico, meer impact en een boost voor vrouwelijk ondernemerschap. Met deze indirecte lening geef je via de Rwandese microkredietpartner CLECAM kleine leningen aan boeren, die daarmee hun oogst verbeteren. De meeste van hen zijn vrouw en voor hen maakt dit een wereld van verschil. Zoals voor Brandine. "Ik verdien nu genoeg om mijn kinderen naar de universiteit te laten gaan, een waterleiding te betalen en elektriciteit aan te leggen, zodat de kinderen thuis kunnen studeren.” Voor vrouwen als Brandine is zo’n lening veel meer dan slechts geld. Het geeft hen kracht.

  • 47 mensen bereikt
Clecam Ejo-Heza
Ondernemer
€20.000
Benodigd bedrag
24 maanden
Looptijd
Impact lening
11%
Nog €17.800 nodig, 58 dagen te gaan

Klaar om te beginnen met investeren?

Maak nu een account aan of leer meer over hoe het werkt.

Blijf op de hoogte
Krijg de nieuwste projecten en impact inspiratie per e-mail. Wij houden niet van spam, dus we mailen je niet vaker dan twee keer maand.

Je kunt je altijd met één klik weer uitschrijven

Wil je meer weten over PlusPlus? Heb je vragen over wie we zijn of hoe we het doen? We staan graag voor je klaar.