Crowdfunding projecten

575+ investeerders
€ 1.147.900 uitgeleend
11.698 levens verbeterd
*Peildatum: 1 september 2022
Kies hieronder jouw projecten
En sluit je aan bij 575+ andere impact investeerders

CLECAM 2

"Meer dromen voor een betere toekomst", antwoordt Brandine op de vraag wat toegang tot financiering voor haar betekent. Voor kleine boeren in Rwanda is het heel moeilijk om een lening te krijgen. Vooral voor vrouwen. Toch is toegang tot financiering de sleutel om succesvol te worden. Zoals Brandine. Dankzij leningen van CLECAM kon Brandine haar oogst verbeteren. "Ik verdien nu genoeg om mijn kinderen naar de universiteit te laten gaan, een waterleiding bij mijn huis te betalen en elektriciteit aan te leggen, zodat de kinderen thuis kunnen studeren.”

  • 62 mensen bereikt
Clecam Ejo-Heza
Ondernemer
€30.000
Benodigd bedrag
24 maanden
Looptijd
Impact lening
78%
Nog €6.450 nodig, 23 dagen te gaan

El Milagro

Kleine, kansarme koffieboeren uit de afgelegen hoogten van Peru zijn hoopvoller dan ooit. Dankzij training en technische ondersteuning van hun coöperatie El Milagro is hun biologische koffie duurzaam en van hoge kwaliteit. En ook nog eens fair trade! Zo verbetert de natuur maar ook het leefklimaat van deze koffieboeren, zoals voor de inheemse Rogelio en zijn vrouw. “Wij leven in moeilijk bereikbare gebieden met weinig kansen. Voor ons is koffie de bron om vooruit te komen”, zegt Rogelio over El Milagro.

  • 32 mensen bereikt
El Milagro
Ondernemer
€35.000
Benodigd bedrag
6 maanden
Looptijd
Impact lening
66%
Nog €11.750 nodig, 30 dagen te gaan

Ndivisi

Sojameel levert een belangrijke bijdrage aan voedselzekerheid in Kenia. Vooral wanneer het in de regio zelf geproduceerd en dus betaalbaar is. Ndivisi, dat al soja uit Oeganda inkoopt bij 2.000 kleinschalige boeren, ziet een mooie kans door zelf soja te verwerken tot sojameel en –olie. Want verwerking voegt waarde toe. Zo kan het bedrijf groeien en meer sojabonen inkopen bij nog meer boeren. Dat zorgt voor meer inkomsten voor deze boeren, geeft de lokale economie een flinke boost en creëert nieuwe banen.

  • 1 nieuwe banen
  • 293 mensen bereikt
NDIVISI
Ondernemer
€25.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
59%
Nog €10.100 nodig, 36 dagen te gaan

Phoenix Seeds 2

Dit bedrijf is de eerste in Mozambique die lokaal landbouwzaden produceert. Hun zaden worden op natuurlijke wijze verbouwd en zijn van hoge kwaliteit. Dat is belangrijk voor de boeren, want hoe beter de zaden, hoe beter de oogst. En omdat ze lokaal verbouwd worden zijn ze betaalbaar, óók voor kleine boeren. En dat is nog belangrijker, want zo kunnen ook zij hun opbrengst verbeteren en een beter bestaan opbouwen. Zoals boer Quente, hier op de foto, die met zaden van Phoenix een nieuwe variëteit mais verbouwt die veel sterker is. Hij heeft nu zelfs geen kunstmest of pesticide meer nodig.

  • 3 nieuwe banen
  • 125 mensen bereikt
Phoenix Seeds
Ondernemer
€25.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
35%
Nog €16.200 nodig, 40 dagen te gaan

UCHON 2

In het noorden van Nicaragua, in de heuvels rond het Apenas meer, wonen de 689 kleinschalige boeren van UCHON. “Deze boeren hebben veel meegemaakt”, vertelt UCHON directeur Gerardo Lopez. “Van politieke en economische crisissen tot extreme natuurverschijnselen. Ze hebben geleerd dat ze door samen te werken sterker zijn en hun gewassen beter kunnen verbouwen.” In plaats van te concurreren hebben deze boeren zich verenigd in UCHON en hun inkomsten zo duurzaam kunnen verbeteren.

  • 51 mensen bereikt
UCHON
Ondernemer
€15.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
18%
Nog €12.250 nodig, 54 dagen te gaan

Diamond Seeds 2

Vanillie is een geliefde smaakmaker. Maar voor ondernemer David Balyana is het veel meer dan dat. In de wereldwijde vraag naar dit luxeproduct zag David een kans op economische groei voor arme Oegandese boeren. Met dat doel richtte hij Diamond Seeds op. Het bedrijf werkt inmiddels samen met 1.200 boeren die hoge kwaliteit vanille verbouwen, dat door het bedrijf verwerkt wordt tot vanillestokjes. Nu het oogstseizoen weer voor de deur staat is David op zoek naar een lening om weer vanille bij de boeren in te kunnen kopen.

  • 4 nieuwe banen
  • 100 mensen bereikt
Diamond Seeds
Ondernemer
€25.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
10%
Nog €22.450 nodig, 58 dagen te gaan

Klaar om te beginnen met investeren?

Maak nu een account aan of leer meer over hoe het werkt.

Blijf op de hoogte
Krijg de nieuwste projecten en impact inspiratie per e-mail. Wij houden niet van spam, dus we mailen je niet vaker dan twee keer maand.

Je kunt je altijd met één klik weer uitschrijven

Wil je meer weten over PlusPlus? Heb je vragen over wie we zijn of hoe we het doen? We staan graag voor je klaar.